Basisschool De Ark, Vianen

NIEUW SCHOOLPLEIN VOOR BASISSCHOOL DE ARK

Al jarenlang waren de speeltoestellen op het schoolplein van Basisschool De Ark in Vianen aan vervanging toe. In de zomer van 2016 was het eindelijk zover. Van Ee Speeltoestellen leverde en plaatste een aantal prachtige toestellen waar de bijna 130 leerlingen sindsdien eindeloos veel speelplezier aan beleven.

De wensen van de school? “We wilden speeltoestellen die passen bij de omgeving waarin de school staat”, vertelt directeur Johan Beijen. “Natuurlijke materialen, die aansluiten bij de groenstrook die achter de school ligt. En speeltoestellen met een uitdagend karakter, waar kinderen zelf hun invulling aan kunnen geven.” Passend bij de naam De Ark werd voor het kleuterplein gekozen voor de achtersteven van een speelboot. Op het plein voor de grotere kinderen werd een grote schommel geplaatst, met daarnaast duikelrekken, een voetbalveldje en een palenbos. Ook werden er gaten geprepareerd voor een volleybalnet, kreeg een tafeltennistafel een strategische plek en werden er ‘hangbankjes’ geplaatst.

Met de komst van de nieuwe speeltoestellen is de sfeer op school positief veranderd, aldus directeur Johan Beijen. De optelsom is volgens hem simpel: als er in de pauze lekker gespeeld wordt, is de sfeer buiten de pauzes ook stukken beter. “De leerlingen waren er ook echt aan toe. De oude speeltoestellen waren weinig meer waard, en de kinderen hadden soms moeite zich te vermaken in de pauzes.”

Natuurlijk werden de leerlingen van tevoren betrokken bij het hele proces, vertelt Johan. In de hal werd het ontwerp van Van Ee Buitenspeelgoed opgehangen, waar ze op- of aanmerkingen op mochten geven. “Het eerste ontwerp dat Van Ee presenteerde sloeg bij iedereen meteen goed aan. Eigenlijk hebben we alleen op details nog dingen veranderd.”

Op één zaterdag werden de oude speeltoestellen door een groep van 30 vrijwilligers van het plein verwijderd en binnen no time werd door Van Ee Speeltoestellen de speeltoestellen geleverd en geplaatst. “We wilden graag een hoge snelheid van handelen, en dat verliep moeiteloos met Van Ee’’, vertelt Johan. “Alles is binnen de gestelde tijd gerealiseerd, zodat het plein klaar was na de zomervakantie. De kinderen zijn er ontzettend blij mee. Zelfs na schooltijd wordt er nog heel wat afgespeeld rondom de school. Dat zegt volgens mij heel veel.’’

Schoolplein
Natuurlijk schoolplein
Robinia toestellen
Natuurlijk schoolplein
natuurlijk spelen
Meubels schoolplein
Voetbalveld
Voetbalveld
Voetballen schoolplein
Schoolplein robinia
Natuurlijk schoolplein
Robinia glijbuizen
Schommelmand
Schommelen
Schoolplein