Basisschool Wartburg – Woudenberg

Nieuw schoolplein voor kleuters op de Wartburg in Woudenberg.

Op deze reformatorische school met 400 leerlingen werd besloten dat het tijd was voor een nieuw plein. Te beginnen met het gedeelte voor de kleuters. Van Ee is enthousiast aan de slag gegaan om een ontwerp te maken en in overleg kwamen we tot een ontwerp waar iedereen blij mee was. De kleuters op deze school hebben geluk want er is ruimte genoeg om er iets leuks van te maken. Het geheel is overzichtelijke en beheersbaar geworden met toch wat groen hier en daar. We geven jullie even een tour over het plein.

Klimtoestel de mooie eyecatcher

Een groot maar toch compacte klimtoren met veel speelaanleidingen. Zo kunnen kinderen hangen, duikelen, glijden, klimmen, zitten, uitkijken en fantaseren. Het klimtoestel is gemaakt van hoge kwaliteit robinia-hout en staat op een natuurlijk gevormde kunstgras.

 

 

Schommels!

Schommelen is leuk! Samen schommelen is eigenlijk nog leuker, maar met wel 4 personen tegelijk is wel helemaal super. Niet veel scholen hebben de ruimte voor deze luxe. De schommels zijn van hetzelfde Robinia-hout als de klimtoren.

 

 

 

Bekijk alle foto’s hieronder.

Betonnen zandbakken

Wat is er voor kleuters nu leuker dan lekker spelen in het zand? De één graaft een gat en de ander maakt een zandkasteel. Als de toren er weer af valt moet je toch wat verzinnen om het steviger te maken. Zo kan iedereen zijn eigen creativiteit kwijt. Om iedereen ook de ruimte te geven dachten ze in Woudenberg ‘waarom geen twee zandbakken?’. Dus die kwamen er. Twee ruimte zandbakken met een betonnen rand waar kinderen op kunnen zitten.