Wat wordt vaak over het hoofd gezien bij een nieuw schoolplein?

Het schoolplein opnieuw inrichten? Hoeveel keren heeft u dat al gedaan? Het inrichten van het schoolplein kan best een lastige taak zijn. Want er komt nu eenmaal meer bij kijken dan het uitzoeken van een schommel, een duikelrek en een speelkasteel.

Hieronder vindt u alle publicaties en eBooks die wij voor u geschreven hebben. Heeft u vragen over een ander onderwerp of bent u benieuwd hoe onze aanpak op het plein van uw school er uit ziet? Neem dan contact op.

Sluit jullie schoolplein al aan bij het leerplan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op een goed ingericht speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich bijvoorbeeld door te luisteren of te lezen. Buiten dragen spelactiviteiten zoals rennen en schommelen bij aan ontwikkeling. Daarom is het van belang dat een schoolplein niet in wordt ingericht op de stijl van speeltoestellen, maar hoe ze bijdrage aan de competentieontwikkeling van kinderen.

Is het gras echt groener bij de buren?

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vindt u een antwoord op die vragen. Als Van Ee juichen we het enthousiasme over het inrichten van groene schoolpleinen toe. Daarnaast zijn wij wel degene die heel bewust met u meedenken over hoe we uw groene schoolplein ook beheersbaar kunnen houden, zodat het groene schoolplein groen blijft. Speelplezier voor nu en later!

Ontwerp zelf je schoolplein

Als je nog helemaal geen idee hebt hoe je het nieuwe schoolplein in kunt richten kun je natuurlijk altijd vragen om een ontwerp tekening te maken. Dat doen wij natuurlijk graag! Maar misschien is het ook wel leuk om met het team, of zelf met een paar leerlingen, de eerste opzet van het nieuwe plein te bedenken. Zo wordt het plein echt jullie plein! Maar waar begin je? En welke dingen zijn er zo belangrijk dat je die niet moet vergeten? Dat lees je allemaal in dit eBook.

Ook een goed doordachte schoolpleininrichting?

Vul onderstaand contactformulier in, mail advies@vaneespeel.nl of bel als het u uitkomt naar 0342 751 950.

[recaptcha]

*Deze velden zijn verplicht om in te vullen