Het belang van spelen met water en zand? Essentieel!

Het belang van spelen met water en zand? Essentieel!

Zandhanden en zandvoeten; wie kent het niet…soms een spoor van speelzand wat door de schoolgang of het huis leidt naar een gezond gezicht van een optimaal genietend kind. En als de temperaturen oplopen komt daar nog een watertafel aan te pas. Dan wordt droog zand ineens modder en stijgt het fantasieniveau van een kind tot ongekende hoogte. Creatieve breinen komen tot leven. U moet lachen? Wij ook, want we herkennen het allemaal en we weten eveneens dat het voor de ontwikkeling van een kind noodzakelijk is om op deze manier te (leren) spelen.

Niet ieder kind heeft de luxe van een zand- of watertafel bij huis, maar wij van Van Ee Speel zijn ervan overtuigd dat we zowel voor scholen, als voor recreatieve plekken fantastische mogelijkheden kunnen creëren. Kinderen kunnen op die manier in de nabije omgeving hun cognitieve en zintuigelijke capaciteiten verder ontwikkelen. Didactische spellen en spelmaterialen leveren een grote bijdrage aan het sociale contact tussen kinderen op het schoolplein en in de speeltuin. Iets waar zij, naarmate ze ouder worden, veel profijt van hebben.

Het plezier van spelen met zand en water kan door middel van een compleet parcours van water- en zandtafels te plaatsen. Het water kan via verschillende buizen en radertjes door het systeem lopen. Met name jonge kinderen beleven hier veel plezier aan, en zeker met wat hogere temperaturen zorgt zo’n systeem ook nog eens voor een stukje verkoeling. Dat wordt natuurlijk een waterballet…

Op de website van Van Ee Speel zijn verschillende spellen verkrijgbaar waar zand en water bij aan te pas komt. Naast deze spellen kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor een zandbak in ieder gewenst formaat. Bezoek onze website om een indruk te krijgen van het uitgebreide assortiment. Al vanaf de peuterleeftijd kunnen kinderen heerlijk in een zandbak spelen. Maar ook voor het oudere kind blijft een zandbak een trekpleister; kijkt u het schoolplein maar eens na.

Kortom, het advies van ‘speelexpert Van Ee’: schoenen en slippers uit, blote voeten in het zand, de kraan open en spelen maar!