Plezier op speelheuvels!

Je ziet ze in Nederland steeds vaker. Ze verschijnen zowel in het openbare landschap als op de schoolpleinen: de speelheuvel. Kleine heuvels, hoge heuvels, heuvels met tunnels en met glijbanen; in alle soorten en maten worden er speelheuvels aangelegd, én elke speelheuvel heeft natuurlijk zijn eigen speelwaarde.

Wat vinden wij als specialist van deze ontwikkeling, en hoe anticiperen wij hierop? “Is zo’n heuvel wel veilig?”, of “Geeft een kruiptunnel nu echt meerwaarde aan ons plein?” zijn vragen die we vaak te horen krijgen. Van Ee Speeltoestellen heeft een aantal speelheuvels voor het schoolplein ontwikkeld.

Modulair ontwerp

Bij het ontwerpen van de speelheuvels voor schoolpleinen hebben we een modulair systeem bedacht en gehanteerd. Zoals je ziet op de tekening hiernaast, bestaan onze heuvels uit een aantal losse blokken. We maken per ontwerp een combinatie van midden-; zij-; en hoekstukken. Op deze manier kan een heuvel naar wens groter of kleiner worden gemaakt.
De heuvel kan vervolgens als een soort topping, aangekleed worden met stammen, een glijbaan, of een kruiptunnel.

Veiligheid

Op veel schoolpleinen zorgen speelheuvels voor diversiteit en uitdaging. Door reliëf te plaatsen op het plein ontstaat er een nieuwe spelvorm. Hierbij is het belangrijk dat we zorgen dat ook deze nieuwe vorm veilig is. Hiervoor nemen wij de volgende maatregelen:

  1. kunstgras op de heuvel en voor de tunnel en glijbaan
  2. alle moeren worden afgedekt met afdekdoppen
  3. we gebruiken standaard maten zodat de helling van de heuvel niet de stijl wordt
  4. we plaatsen onklimbare hekjes boven te tunnels

Alle heuvels worden gekeurd zodat er veilig op gespeeld kan worden!

Heuvel Cashup

Deze Cashup heuvel is de kleinste in zijn soort. Een spannende tunnel en een uitdagende hoogte; deze heuvel is ideaal voor de kleinsten onder ons. Voorzien van hekjes en veiligheidsgras. De ruimte die nodig is om deze heuvel te plaatsen is 5,2 x 4,6 meter. Deze heuvel is 1 meter hoog.

Heuvel Croskey

De Croskey is een razend populaire heuvel. Aangezien hij niet zo hoog is, is ie uiterst geschikt voor kleuterpleinen. De ruimte die nodig is om deze heuvel te plaatsen is 6,7 x 4,5 meter. Deze heuvel is 1 meter hoog. Op deze heuvel is het mogelijk om een glijbaan en trappaaltjes te plaatsen.

Deze heuvel is er ook in de PLUS variant. Deze heuvel is een stuk groter en hoger, waardoor het extra uitdaging bevat. De maten van de heuvel zijn 9,7 x 7,5 meter. De heuvel is 1,5 meter hoog.

Heuvel Steptoe

Deze grote heuvel bestaat eigenlijk uit twee delen. Aan de ene kant bevindt zich een kruiptunnel, en aan de andere kant kun je klimmen en glijden. De ultieme combinatie van meerdere speelfuncties! De maten van deze heuvel zijn 7 x 8,85 meter. De hoogte is 1 meter.

Ook deze heuvel is er in een PLUS variant. De maten hiervan zijn 9,7 x 11 meter. De hoogte wordt 1,5 meter.

Ook een heuvel op uw schoolplein?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.